dogma ulaganje

APN Stambeni krediti za mlade – uz Dogma kapital i APN kredite Vaš stan iz snova je nadohvat ruke!

U proljeće kreće novi krug subvencioniranih kredita za sve one koji strpljivo čekaju na svoje kvadrate. Što su subvencionirani krediti? To su krediti u kojima dio anuiteta subvencionira država. Subvencije države mogu iskoristiti mladi ljudi koji nemaju nekretninu u vlasništvu, imaju manje od 45 godina i odlučili su se za kupnju ili izgradnju vlastite nekretnine. Subvencije traju minimalno 5 godina i iznose 30% – 51% mjesečnog anuiteta, ovisno o indeksu razvijenosti mjesta. Maksimalni iznos subvencioniranog kredita je 100.000 eura odnosno subvencionira se 1500 eura po kvadratu.

Pripremite se na vrijeme. Niste sigurni koja vam je dokumentacija potrebna? Tu smo da vam pomognemo. Dobra priprema i prepuštanje posla profesionalcima najbolja je odluka koju možete donijeti!

Koje su se izmjene dogodile u odnosu na prošlogodišnje APN kredite i što očekujete u sljedećoj godini?

U odnosu na prošlogodišnji ciklus APN kredita došlo je do dodatnog snižavanja kamatnih stopa. Osim toga, uvedena je obaveza prijave svih članova kućanstva na adresu nekretnine koja je predmet kupoprodaje tj. subvencioniranja, a omogućeno je subvencioniranje stambenih kredita i za rekonstrukciju  i dogradnju stambene nekretnine.

Obzirom na porast kamatnih stopa po stambenim kreditima očekujemo da će u sljedećoj godini  klijenti prepoznati da je subvencionirani kredit svakako najpovoljniji model financiranja .

S kojim ste se najčešće problemima susretali, odnosno vaši klijenti?

Najčešće problemi bili su povezani sa ishodovanjem dokumentacije vezane za dokazivanje legalnosti nekretnine, tj. ishodovanje uporabne dozvole i povezivanje podataka navedenih na uporabnim dozvolama i vlasničkim listovima.

Konkretno, često na uporabnim dozvolama za starije zgrade stoji samo radni naziv objekta, ne i podatak o katastarskoj čestici na kojoj se nalazi zgrada, pa je potrebna dodatna dokumentacija koju je nekad lako pribaviti, a nekad se pojave problemi. No, uvijek se pronađe rješenje. Osim toga, svaka banka ima specifična pravila što se tiče dokumentacije za dokazivanje kreditne sposobnosti, pa pribavljanje iste ponekad klijentima nije jednostavno.

Što točno treba Dogma kapitalu od papirologije, odnosno kako teče cijeli proces za klijenta?

Dogma kapital d.o.o. u suradnji s bankama partnerima, svakom klijentu provjerava kreditnu sposobnost, kako bi im olakšali donošenje odluke o modelu kreditiranja. Nakon što klijent donese odluku o iznosu i modelu kredita, te definira namjenu kredita, pristupamo prikupljanju dokumentacije, vodimo brigu da dokumentacija bude kompletna i točna.

Konkretno, to znači da Predugovor o kupnji nekretnine ima  sve potrebne elemente za odobrenje kredita, da dokumentacija za nekretninu sadrži sve potrebno za izradu elaborata o procjeni nekretnine i slično. Ukratko, vodimo brigu da se za klijenta prikupi sva potrebna dokumentacija koja je potrebna za odobrenje subvencioniranog kredita.

Koji su benefiti Dogma kapitala za klijente?

Pratimo klijenta od zahtjeva do isplate.  Pomažemo im u donošenju odluke o odabiru banke kreditora, što znači da ne moraju šetati od banke do banke.

Klijentu ćemo olakšati  cjelokupni proces, od pripreme i provjere dokumentacije, do odobrenja kredita i subvencije.

Što biste savjetovali svima koji će se uputiti u potragu za svojim kvadratima?

Prvenstveno strpljenje. Kupnja nekretnine nije proces koji traje par dana, ali dobra priprema je pola posla. Savjet je, da posao oko kredita prepuste profesionalcima. Iza nas je čak 7 ciklusa odrađenih APN-ovih kredita i mnoštvo zadovoljnih klijenata koji su prepoznali sve dobrobiti usluge kreditnog posredovanja.

APN nije samo za kupnju nekretnine, već i za rekonstrukciju ili nadogradnju. Kako Dogma kapital tu pomaže?

Stručni tim Dogma kapital tu su da vam pomognu. Upoznat će klijenta s uvjetima i potrebnom dokumentacijom za ostale namjene, prezentirati uvjete banaka za posebne namjene te nakon klijentove odluke pomoći u pripremi i provjeri dokumentacije.

Uostalom, najbolje je da se klijenti sami uvjere u našim uredima!

2024 © Dogma Kapital. Sva prava pridržana.